Over

Annet Bremen (Heerlen, 1986) studeerde eerst Nederlands, maar vond de taal uiteindelijk toch te mooi om alleen maar te bekijken vanaf de kant. Daarom koos ze, na het behalen van haar Bachelor in 2007 (Universiteit Leiden), voor de schrijfopleiding (Writing for Performance) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar studeerde ze in 2011 af.

foto-annet-bremenAnnet schrijft theater en poëzie en schreef o.a. voor VIA ZUID, Het Laagland en Querido’s Poëziespektakel. Met haar werk trad ze op bij o.a. Nightwriters, Festival Mooie Woorden en Tweetakt. Daarnaast werkt Annet als schrijfdocent bij o.a. Buitenkunst en is ze werkzaam als docent Nederlands.

Haar theatertekst Pantserwarm werd geselecteerd voor Interplay Europe 2010.

In datzelfde jaar won Annet de Gouden Lijst tijdens de Middag van het Kinderboek, die dat jaar niet – zoals in voorgaande en latere jaren –  een jeugdboek werd uitgereikt, maar aan een jonge en/of beginnende dichter.

In 2011 werd het theaterstuk Nachtijs of het nut van handen, waarmee Annet afstudeerde aan de opleiding Writing for Performance, genomineerd voor PTa Verse Tekst.

In 2012 werd ze uitgenodigd voor het Frankfurter Autorenforum. Daar kwam ze in contact met Theaterverlag Hofmann-Paul, waar nadien haar theaterteksten Vis en Licht in Duitse vertaling verschenen.

In 2014 werd Annet genomineerd voor de Dioraphte Stimuleringsprijs op Festival Cement en in 2017 voor De Troffel.

In de periode 2016-2018 werd Annet ondersteund door VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten, Limburg.