27th of October

Wie heeft hier met verf lopen smijten?
Querido’s Poëziespektakel 3, Uitgeverij Querido, 2010

In 2008 verscheen het eerste poëziespektakel van Querido Kwam dat zien! Kwam dat zien!, in 2012 het vijfde en laatste Er zit een feest in mij! Stuk voor stuk prachtige bundels op initiatief van en samengesteld door Ted van Lieshout. Het zijn bloemlezingen van ongepubliceerde kindergedichten van zowel gevestigde als beginnende schrijvers. Tientallen illustratoren kregen steeds de opdracht om er illustraties bij te maken.

In het derde spektakel Wie heeft hier met verf lopen smijten? staan Annets gedichten Toen ik de zon in liep en Droom in een tent.

Poezie - Wie heeft hier met verf

Jaap Friso recenseerde het boek op zijn website JaapLeest.nl: ‘Het resultaat is, net als de vorige keren, een gevarieerd palet van gedichten in uiteenlopende stijlen. (…) Er verschijnen niet veel bundels meer van individuele poëten. Poëzie is geen gemakkelijke markt en gedichten voor kinderen is helemaal verhaal op zich. Maar misschien moeten we daar niet te moeilijk over doen. Voor lezers is dit een prachtige uitkomst (…) In Wie heeft hier met verf lopen smijten wederom veel gedichten van gevestigde namen, afgewisseld met werk van beginnende schrijvers. Toon Tellegen, Joke van Leeuwen en Bart Moeyaert naast talenten als Annet Bremen en Linda Vogelesang die beide in de prijzen vallen op de Middag van het Kinderboek. (…) De kracht van deze bloemlezing is de enorme variatie en het biedt een rijk en hoopgevend overzicht van de stand van de Nederlandse kinderpoëzie.

Lees hier de volledige recensie.

Categories:  Poëzie