Flikflak

Het Laagland/VIA ZUID, 2017

Wynn, een jonge topturnster, staat op het punt te winnen… of te falen. Op de tribune van de turnhal houdt iedereen zijn adem in en kijkt: haar moeder, haar coach, haar beste vriendin Jamie, maar ook: haar idool, Nadia Comăneci. De turnster die op haar veertiende een perfecte score van 10 punten kreeg tijdens de Olympische Spelen van 1976. In die nanoseconde dat Wynn moet presteren, neemt ze ons mee in haar wereld van perfectie, rivaliteit en liefde. Langzaam dringt de sluimerende, maar cruciale vraag zich op: wil je presteren omdat je er lol in hebt óf omdat je dan gezien wordt door de ander?

Flikflak gaat over een meisje dat alles opgeeft om de beste te kunnen zijn, om gezien te worden. Flikflak gaat over nu. Over de ratrace van onze prestatiemaatschappij, waarin niet alleen ouders een burn-out krijgen, maar ook kinderen.

TEAM

Concept en tekst Annet Bremen Regie Loek de Bakker Spel Jennifer Welts
Geluidsontwerp Kwinten Mordijck Decor en licht Julian Maiwald
Kostuumontwerp Rebekka Wörmann Dramaturgie en coaching Ludo Costongs
Techniek Carlo Lenssen Fotografie Julian Maiwald Campagnebeeld Joost Milde

Flikflak is een co-productie van Het Laagland & VIA ZUID en kwam mede tot stand dankzij ondersteuning van Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg en de Janivo Stichting. De scholentournee in Sittard-Geleen komt tot stand door ondersteuning van Stichting Sponsoring Het Domein.

Naar aanleiding van de voorstelling werd Annet geïnterviewd door ZOUT Magazine. Lees het interview hier.  

“Een intense theaterbelevenis”

De Limburger