FutureXpress

Het Laagland, 2014

Durf jij te dromen? Durf jij nieuwsgierig te zijn? Weet jij eigenlijk al wat je wil worden? 

HALT! JIJ daar! Ben JIJ in 2020 18 jaar? VOILA! LICHTING ZUID 2020! Treed binnen in de FutureXpress. Are YOU ready for take-off? HOOGVLIEGERS zijn WIJ, vite vite! Van high tech tot high touch. Architecten der Zukunft. KOP BOVEN DAT MAAIVELD! Hé DU, de toekomst komt naar je toe! Tomorrow is your land! LAND HIER! Ouvre la porte! KOMPAS voor STRAKS! Morgen is NU! Maximize BITTE! Wankelmoedig? Heldhaftig? Trefzeker? Tref the FUTURE! INNOVATE jezelf! Van mijngrond naar my ground. Exclusief voor tweeduizendtwintigbeginners! Mind your step. Mind the gap.

Een rondrijdende theatervoorstelling exclusief voor groep acht. Over het maken van je eigen toekomst, over de oneindigheid van ontdekken, over denken en doen. Over groot worden én zijn in Limburg en de wijde wereld niet zo ver van hier.

TEAM

Regie Lotte Lohrengel Spel Christian Cadenbach, Hanneke Som
Vormgeving en kostuums Jorine van Beek Dramatugie Ludo Costongs
Techniek Boris Stokman Fotografie Philip Driessen

BIJZONDERHEDEN

Initiatiefnemer van dit unieke en omvangrijke project was ontwerp- en communicatiebureau Zuiderlicht. Zij besloten dat hun 25-jarig bestaan een mooi moment was om een cadeau te geven aan de regio. En zo is Lichting Zuid tot stand gekomen, de benaming van een geestdriftige, enthousiaste bende die de regio klaarstoomt om mooie toekomstplannen tot leven te wekken.

In 2015 kreeg de voorstelling een vervolg op tv. In het programma Lichting Zuid volgde tv-zender L1 acht leerlingen van groep 8 op weg naar hun toekomst. Want hoe ziet een 12-jarige zijn toekomst? Nou, bijvoorbeeld als chefkok, verpleegkundige, chemicus, gouverneur of actrice.

Na de voorstelling konden de kinderen een brief aan de personages schrijven. Deze brief viel op mijn deurmat.