Thuis, ontheemd #2

Rajae El Mouhandiz/Luxor Theater, 2018

In Thuis, Ontheemd #2 brengt Rajae een ode aan de vrouw aan de hand van 17 inspirerende voorbeelden van over de hele wereld. 

We maken óók kennis met de jonge Rajae, die als baby vanuit Marokko in een flat in Amsterdam Osdorp terechtkomt en op haar vijftiende huis en haard verlaat om artiest te worden. We ontmoeten haar moeder Habiba en haar Nederlandse adoptieoma Mia. Habiba scheidt in 1982 van haar man, ondanks dat het voor de wet en door haar familie verboden is. Maar dan komt ze erachter dat vijf kinderen opvoeden in een vreemd land misschien wel een onmenselijk grote opdracht is. Oma Mia heeft het wel gezien bij de hockey en de Rotary en besluit taalles te gaan geven aan analfabeten, waardoor zij de kleine Rajae ontmoet en zich met de beste bedoelingen over haar ontfermt. 

Een ontwapenende muziektheatervoorstelling over de ruimte die een vrouw mag en kan innemen, met storytelling, muziek en video. 

TEAM

Spel, muziek en songteksten Rajae El Mouhandiz Regie Wieke ten Cate
Video Bouba Dola Muziek Bamba Al Mansour Decor Vera Selhorst

“Zo wordt Thuis, Ontheemd #2 een intelligente deconstructie van de autobiografische solovoorstelling, waar identiteit vaak wel wordt verpakt in één alomvattende vertelling.”

Theaterkrant, Keuze van de Criticus